8 Haziran 2012 Cuma

İlkokul Yılları

,

                Çocukluğunu 90’lı yılların başında yaşamış olanlar için çok özel günlerdi ilkokul yılları. Her şeyin kolayca elde edilebildiği yıllar değildi bizim çocukluğumuz.
                Serbest kıyafetle okula gidilen günün heyecanını kim unutabilir? Altı üstü saçma sapan bir pikniğe gitmek için günler öncesinden seçilirdi giyilecek kıyafet. Sürekli okul forması ile görülen arkadaşların kot pantolon ve farklı bluz ile görüldüğü an nasıl da şaşırtıcı olurdu. Okul arkadaşı, sadece okul üniforması giyen biriydi sanki.
                Kalemlerin, silgilerin ve defterlerin daha düz olduğu zamanlardı 90’ların ortaları. Üzerinde değişik figürlerin olduğu defterler ilgi çekerdi ve herkeste olmazdı. Çok renkli boya kalemleri ve hatta uçlu kalem bile mutlu ederdi bizi. Okul alışverişi için heyecanlanırdık.
                Ve karne günleri… Şimdiki gibi devletin verdiği şifreler ile notlara girilip bakılamıyordu önceden. Gelecek notları bildiğimiz halde, ilk kez karne üzerinde basılı olarak göreceğimiz için uyuyamazdık.
Bahsettiğim heyecanlar herkes için çok geride kaldı. Artık oğu okulun “serbest kıyafet günü” var. Süslü, kokulu ve değişik kırtasiye ürünleri herkesin alabileceği fiyatlar ile her yerde satılıyor. Karne heyecanı da yok, birkaç gün önce internete girip şifrenizi yazdığınızda notlar önünüze dökülüveriyor. Ne anladım ben?
Çocukluğumuz güzelmiş…

0 yorum to “İlkokul Yılları”

Yorum Gönder

 

Kağıttan Bardak Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates