4 Ağustos 2012 Cumartesi

Tekrarların Tekrarları

,
                Şu yaz sıcaklarında, henüz üniversiteler de tatildeyken boş vakitlerde yapılabilecek en mantıklı şey televizyon izlemek. Yaz günlerindeki yayın anlayışı ise “tekrarın tekrarını yayınlamak” ilkesi ile sürdürülüyor hala. Her sene aynı saçmalık…

                Televizyonu her açtığımda üstündeki mavi önlüklerde sağdan sola koşan doktorları görüyorum bu aralar. Dizinin tekrarı o kadar çok yayınlandı ki, ilk yayın zamanlarında asistan olanlar şimdiye profesör oldular benim gözümde. Gündüz yayınlandığı yetmezmiş gibi, gece de aynı bölümler veriliyor. Evet, duyar gibiyim, suyu çıktı bu işin.

                İzleyiciyi balık hafızalı mı sanıyor bu kanallar? Sabahtan akşama nasıl unutulur aynı dizinin aynı bölümleri? E tabii ki tek bir kanal ile sınırlı değiliz, ancak böyle yapmaları gene de sinir bozucu. Daha da ötesi, durum her kanalda aynı. İzleyiciye yeni bir şey sunmuyorlar. Ne kolay iş.

                Üretmeden tüketmeye ne kadar meraklı insanlık. Doktorlar, Akasya Durağı ,  Aşk-ı Memnu ve diğerleri. Biz bunları zaten izledik! Üretken olun biraz da.

0 yorum to “Tekrarların Tekrarları”

Yorum Gönder

 

Kağıttan Bardak Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates