2 Mayıs 2012 Çarşamba

Kadınsal Teknoloji

,
     Geçtiğimiz gün yaptığım bir telefon görüşmesinde fark ettim ki kadınların teknolojik ürünleri kullanması için zihinlerde bir sınır var. “Bayan bilgisayarı” diye bir kavram oluşmuş mesela, haberim yoktu.

     Aynı okullara gidip aynı dersleri alarak, aynı diplomalara sahip olabilen kadın ve erkek cinsi nedense hala ayrılıyor birbirinden insanların gözünde. Bayan bilgisayarı nedir yahu? Çünkü biz anca internete girip sohbet ederiz, siteler arası gezip kıyafet modellerine bakarız değil mi? Çok yanılıyorsunuz.

      Kendine güvenmekten geçiyor bence her şeyin yolu. Ataerkil dünyada, bize tanınan şans bu kadar sınırlıyken bir şeyleri başarmak ne güzel… Elimizin hamuruyla başardıklarımız birilerinin dudaklarını uçuklatmaya yetip artsa da dile getirilmez çoğu yöremizde. Takdir edilmeden başarmaya alışmış bir kadın popülasyonu var bu ülkede. Biz alışığız.

     Tatmin duygusu, üretmektir aslında. Etobur ve otobur olmaktan öte, tükettiğinin yerine üretebilmeyi de beceren insanın yaşadığı mutluluktur o tatmin duygusu. Anahtar kelime, işe yaramak.
Kendilerinden bir seviye de olsa altta olduğumuza inanan herkese doğru, şen kahkahalar atıyorum. İsteseniz de istemeseniz de, siz kadar biliyoruz işimizi.

     Başarmaktan hoşlanan tüm dişilere sevgiler.

0 yorum to “Kadınsal Teknoloji”

Yorum Gönder

 

Kağıttan Bardak Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates