2 Mayıs 2012 Çarşamba

Sığ Hayatlar

,
     Hayattaki en başarılı olduğu konu, “dedikodu yapmak” olan insanlar var. Kendilerini ilgilendirmeyen ve bilgi sahibi olmadıkları konularda söyleyecek bir şeyleri her zaman var. Varlıkları beni öyle yoruyor ki, tahmin edemezsiniz.

     Herkesin kendi kararları doğrultusunda yaşadığı bir hayatta, başkalarını yargılama hakkı kimseye ait olmamalı. Kimin yaptığının “doğru” olduğunu nereden biliyoruz ki? Bir de kabul ettiremedikleri doğrular için ortalığı ayağa kaldıranlar var ki, hiç sormayın.

     Farklı zamanlarda genç olmuş insanların, aynı şeyleri yaşaması mümkün mü? Tabii ki değil. Durmaksızın dönen dünyada aynı kalan tek şey, bazı insanların zihinleri oluyor. Hayır, kimse onların mutluluğu için mutsuz olmayacak. Bu konuda örnek verebilecek insanlar gördükçe sinirleniyorum.

     Magazin haberciliğini yakın çevrelerine indirger bu insanlar. Hayatları ve zihinleri o kadar sığ haldedir ki, yaptığı şeyi kendine iş edinir ve durmaksızın devam eder. Bir hobi edinmek, çalışmak, okumak ya da öğrenmekten daha kolay başkaları hakkında konuşmak. Tüketiciler sadece…

     Var olmanın anlamını anlatmak mümkün mü bu organizmalara? Anlayacak olsalar yaşadıkları dünyanın sadece tüketmezlerdi değil mi? Hayatın her anının “boş zaman” olması…

     Kim, nerede ve ne yapmış? Sana ne?

0 yorum to “Sığ Hayatlar”

Yorum Gönder

 

Kağıttan Bardak Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates