2 Mayıs 2012 Çarşamba

Tatlı Krizi

,
     Bu yazıyı okuyan kadınlar çok iyi bilirler ki, literatürde adı geçmediği halde hepimizi zaman zaman tartaklayan bir tatlı krizi gerçeği vardır.

     Cinsimizin gerçekte sağlık belirtisi olsa da, aslında insanı hasta gibi hissettiren regl dönemi yaratıyor bu sıkıntıyı. Yataktan, rüyasında pastalar ve künefeler görmüş kadınlar kalkıyor. Düşünüldüğünde bir karikatürü andırsa da aslında oldukça dramatik bir mevzu bu. O an bütün ayakkabılarımızdan vazgeçebiliriz tatlı için. Ayakkabı önemli bir kıstastır, bunu erkeklere açıklayamayız ne yazık ki.

     Her pazartesi başladığımız rejimlerin karanlık yüzüdür tatlı krizi. Cinsi itibariyle, kısıtlı sayıdaki istisnalar haricinde tüm kadınlar kilo vermek ister. Tanrı tarafından ruhumuza eklenmiş bir eklenti paketi gibidir bu. Zayıflamak isteriz ancak mutsuz olursak tatlı yeriz, özel günlerimizde tatlı yeriz, mutluyken tatlı yeriz. “Tatlı krizi” bunlar için aramızda gizliliğini ihlal etmemek üzere anlaştığımız bir paravandır belki de. Kim bilir?

     Bizi mutlu etmek istiyorsanız, yüzlerce lira döküp atraksiyonlu hediyeler alacağınıza çikolata alın. Evet kadın ve çocuk ruhu birbirine çok benzer. Karmaşık olan kişiliğimizin minik pencereleri var elbet.

     Şimdi bir dondurma olsa…

0 yorum to “Tatlı Krizi”

Yorum Gönder

 

Kağıttan Bardak Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates